1.8.11

Καλοκαιρινές συμβουλές ομορφιάς

Ο Αύγουστος ήρθε κορίτσια! Καλό Μήνα! Και αφού για τις περισσότερες από μας αποτελεί μήνα διακοπών, σκέφτηκα να παραθέσω μερικές συμβουλές ομορφιάς για να λάμπουμε και στις διακοπές!

Η επιδερμίδα μας, είναι η εικόνα μας και η υγιής επιδερμίδα δίνει μια υγιή εικόνα. Κι ενώ πρέπει να την περιποιούμαστε όλο το χρόνο, οι καλοκαιρινοί μήνες απαιτούν να είμαστε λίγο πιο σχολαστικές με την φροντίδα της. Γι'αυτό λοιπόν, καθημερινός καθαρισμός και ενυδάτωση της επιδερμίδας ακόμη κι αν δεν φοράμε makeup, αφού ο ιδρώτας, το ξηρό περιβάλλον και η σκόνη "επιτίθενται" καθημερινά στο δέρμα μας. Προτιμήστε "ελαφριά" προϊόντα που δροσίζουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα, χωρίς να την "βαραίνουν".

Ξέρω ότι το ιδανικό μαύρισμα είναι ο προορισμός κάθε γυναίκας... τον μήνα Αύγουστο! Ψυχραιμία όμως. Όπως είπαμε, η όμορφη όψη, ξεκινάει από την υγιή όψη. Και καθώς η ακτινοβολία του ήλιου έχει γίνει πιο επικίνδυνη από ποτέ, η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να κατέχει μόνιμη θέση μέσα στην τσάντα μας. Μην ξεχνάτε πως οι αντηλιακές κρέμες δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, ενώ από την άλλη, μας παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τις επικίνδυνες και ανεπιθύμητες επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο. Μία από αυτές είναι και η γήρανση. Καλύτερα λοιπόν ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα παρά δέκα χρόνια πιο γερασμένη. Και να θυμάστε, αντηλιακή όλη μέρα, όχι μόνο στην παραλία.

Μακιγιάζ. Το αναγκαίο κακό. Όλες το χρειαζόμαστε και όλες μας παιδεύει. "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" και το ίδιο ισχύει και για το makeup που λιώνει σαν το κεράκι της Λαμπρής μέσα στη ζέστη. Η σκόνη και ο ιδρώτας μάλλον κάνουν κακό συνδυασμό με το αγαπημένο σου fond de teint. Γι'αυτό, το καλοκαίρι προτίμησε το πιο φυσικό σου look. Άσε στην άκρη το βαρύ μακιγιάζ και αντ'αυτού χρησιμοποίησε αντηλιακή κρέμα με χρώμα που σου προσφέρει διπλό αποτέλεσμα. Και ματ όψη και υψηλή προστασία. Με λίγη μάσκαρα και ένα φρουτένιο lip gloss είσαι έτοιμη!

And last but not least... τα μαλλάκια μας! Το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία για αυτά - και για μας - να ξεκουραστούν από το μόνιμο styling του χειμώνα. Ατημέλητα, σε κοτσίδες, με χρωματιστές κορδέλες και κοκκαλάκια. Ανάλαφρα και sexy. Και μην ξεχνάτε και τη δική τους αντηλιακή προστασία. Ψεκάστε τα με ένα αντηλιακό σπρέυ στην παραλία και δροσίστε τα με ενυδατική μάσκα μετά τη θάλασσα.

Το καλοκαίρι είναι για χαλάρωση και ξεκούραση. Περιποιηθέιτε τον εαυτό σας απλά και απολαύστε τον!

Καλές Διακοπές! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου